czwartek, 6 lipca 2017

MAKARON RAZOWY Z MIĘSEM WOŁOWYM W SOSIE POMIDOROWYM

Składniki: (na 4 porcje)
- makaron razowy – (200 g)
- mięo mielone wołowe (400 g)
- pomidor – 3 szt. (300 g)
- cebula czerwona (100 g)
- pieprz, sól himalajska, oregano
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente. Mięso przyprawić wedle uznania i poddusić na patelni pod przykryciem z pokrojoną cebulą.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, usunąć skórkę, pokroić w kosteczkę. Dodać  do mięsa. Ugotowany makaron wymieszać z mięsem. Poddusić jeszcze chwilę.


1756 kcal (B:98,5 g W:161,5 g T:79,6 g)
1 porcja: 440 kcal (B:25 g W:40 g T:20 g)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz