ŻYTNI OMLET FASOLOWO-TWAROGOWY
Składniki:
- całe jaja 2 szt.
- czerwona fasola (50g)
- twaróg półtłusty (40g)
- czerwona cebula ½
- mąka żytnia (20g)
- łyżeczka oleju kokosowego/ masła klarowanego (5g)
- pieprz, sól, zioła
Przygotowanie:
Cebulę drobno posiekać, podsmażyć.
Jajka wymieszać z mąką, serem twarogowy i dokładnie roztrzepać. Dodać odsączoną z zalewy fasolę, podsmażoną cebulkę oraz przyprawy i wymieszać.
Masę wylać na rozgrzaną patelnię i smażyć na małym ogniu pod przykryciem przez 5-7 minut – do momentu ścięcia.
u mnie wyszło tak: 365 kcal (B:27g W:25g T: 17g)
Komentarze
Prześlij komentarz