■Świetna alternatywa dla kupczych słodyczy.
■Naturalnie słodki.
■Idealna przekąska, również dla wegan.
■Bomba odżywcza 👉Zawiera w sobie źródła potasu, magnezu, wapnia i błonnika (najważniejsze składniki pokarmowe wpływające na obniżenie ciśnienia krwi, wpływają na wzmocnienie odporności, bogactwo energetyczne)
■Super sprawdzi się podczas długodystansowych przejażdżek rowerowych
Mega, megaa szybko to się robi: przygotowanie zajmie Ci około 5 min. Reszta zrobi się sama.
SKŁADNIKI:
- daktyle - 12 szt. (100 g)
- morele suszone - 10 szt. (50 g)
- masło orzechowe - 4 łyżki (100 g)
- płatki jaglane - 4 łyżki (45 g)
- migdały całe - 4 łyżki (70 g)
- napój roślinny/zamiennik mleka - (50 ml) u mnie napój owsiany
WYKONANIE:
WYKONANIE:
1. Wszystkie składniki zblenduj, około 2 min. (w zależności jaki blender posiadasz) *blenduj tak aby masa nie była płynna i jednolita, tylko aby pozostały w niej kawałki migdałów.
2. Wlep masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie keksówka).
3. Wstaw do zamrażarki na około 2 h.
4. Pokrój batoniki. Z podanych składników wychodzi 10 szt.
Przechowuj w zamrażarce.
UWAGI:
●Jeśli masz twarde daktyle, przed blendowaniem namocz je aby zmiękły.
(Ja miałam miękkie daktyle, więc było łatwiej i szybciej)
●Napój roślinny możesz zamienić na zwyłe mleko lub wodę.
●Przechowuj w zamrażarce.
Komentarze
Prześlij komentarz