Składniki:
- odżywka białkowa – 5 miarek (130 g)
- mąka żytnia-
2 łyżki (30 g)
- mąka jaglana
- 2 łyżki (30 g)
- woda – 1 (niecała) szklanka
- proszek do pieczenia- 2 łyżeczki (15 g)
- masło orzechowe
Wykonanie:
Składniki suche
wymieszać dokładnie z wodą. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni. Upieczony biszkopt przekroić i
przełożyć masłem orzechowym. Podzielić w trójkąty.
Całość: 1265,9 kcal B:118,9 g W:79,5 g T:52,5 g
1 trójkąt: 105,5 kcal B: 9,9 g W: 6,6 g T:4,3 g
Komentarze
Prześlij komentarz