Morele są nie tylko smaczne, ale również pozytywnie wpływają na Twoje zdrowie i urodę.
Te słoneczne owoce korzystnie wpływają na ciśnienie, trawienie, pracę nerek, działają również zasadotwórczo, a tym samym są idealnym owocem dla osób cierpiących na nadkwasotę.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhBICsMHg9ssPvimmGNjyWak7EcUFxSWbmf0HQFBc4Pzi5OGBSdOm6sWxAG1T206Wg01_TeIEK1KX8Ot9an33EjhT41HcXzcQA8yewy20qleybD2VxyAZDCl8Y2cYlXP_SBKCdB2ORB02rh/s640/IMG_20180711_073125.jpg)
Składniki
-
jaja 1 szt.
-
Odżywka białkowa (20 g)
-
mleko 0,5% (30 g)
-
morela (70 g)
-
masło orzechowe – 1 łyżka (25 g)
-
olej kokosywy/ masło klarowane (3 g)
Wykonanie:
Morelę pokroić
w plasterki. Jajo wymieszać z mlekiem i odżywką. Do masy jajecznej dodać pół
moreli. Usmażyć na maśle klarowanym z obu stron pod przykryciem na małym ogniu
lub na suchej patelni (jeśli masz dobrą patelnię). Gotowego omleta, jeszcze
ciepłego posmarować masłem orzechowym, podawać z drugą połową moreli.
448,5 kcal (B:32,6 g W:13,3 g
T:18,4 g)
Komentarze
Prześlij komentarz