poniedziałek, 1 lipca 2019

CZEKOLADA PROTEINOWA (BIAŁA)



 SKŁADNIKI:
- olej kokosowy (70 g)
- miód (50 g) / 30 g -> jeśli dodajesz smakową odżywkę
- Odżywka białkowa WPC (u mnie naturalna, bezsmakowa) - 2 miarki




WYKONANIE:
Rozpuścić olej kokosowy z miodem na wolnym ogniu, dodać odżywkę białkową, dokładnie wymieszać. Przełożyć masę do plastikowej foremki. Włożyć do zamrażarki na około  2 h.

4 komentarze:

  1. Hmm.. ale super pomysł. Muszę koniecznie wypróbować :) ale ze smakową odżywką

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, jest pyszna 🙂 można dodać rodzynki, orzechy, żurawinę.

      Usuń
  2. Super rozwiązanie, jeśli ktoś chciałby trochę słodkości na diecie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. tak, jedna ze świetnych opcji dla osób które nie mogą obyć się bez słodkiego :)
    Zdrowsza wersja :)

    OdpowiedzUsuń