wtorek, 25 lipca 2017

BANANOWY SERNIK PROTEINOWY

Składniki:
(na 8 PORCJI)
- kostka twarogu chudego (250 g)
-  4 miarki odżywki białkowej (80 g)
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 2 łyżki mąki pszennej (30 g)
-  4 jajka
-  banan – 2 szt. (200 g)


Wykonanie:
Zblendować jaja, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Cały czas miksując dodawać stopniowo odżywkę białkową. Na koniec dodać twaróg, blendować do uzyskania jednolitej masy. Do masy wkroić pokrojonego w plasterki  banana. Wymieszać masę i wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić  do rozgrzanego piekarnika, piec ok. 45-55min. w temp. 180 stopni.  Po około40 min wyłączyć piekarnik, pozostawić jeszcze ciasto w piekarniku. Po  około 20 min uchylić lekko piekarnik i zostawić ciasto w środku na około  1 h.
1 porcja: 144 kcal B: 17 g W: 10 g T:3 g



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz