Składniki:
(na 8 PORCJI)
- kostka twarogu chudego (250 g)
- 4 miarki odżywki białkowej (80 g)
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 2 łyżki mąki pszennej (30 g)
- 4 jajka
- banan – 2 szt. (200 g)
Wykonanie:
Zblendować jaja,
dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Cały czas miksując dodawać stopniowo odżywkę
białkową. Na koniec dodać twaróg, blendować do uzyskania jednolitej masy. Do
masy wkroić pokrojonego w plasterki banana. Wymieszać masę i wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec ok. 45-55min. w temp. 180 stopni. Po około40 min wyłączyć piekarnik, pozostawić jeszcze ciasto w piekarniku. Po około 20 min uchylić lekko piekarnik i zostawić ciasto w środku na około 1 h.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 porcja: 144 kcal (B:17 g W:10 g T:3 g)
Komentarze
Prześlij komentarz