Składniki: (na 2 szt.)
-
jaja 1 szt.
-
mąka żytnia (40 g)
-
mleko 1,5% - (40 ml)
-
proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
-
woda – 4 łyżki
-
dżem truskawkowy – (55 g)
-
jogurt naturalny (50g)
-
masło klarowane (3g)
Wykonanie:
1.
Naleśniki: Jaja wymieszać z mlekiem,
mąką, proszkiem do pieczenia i wodą. Smażyć naleśniki na maśle klarowanym.
2.
Krem: Jogurt wymieszać z
dżemem truskawkowym.
3.
Naleśniki smarować kremem i
zwijać w rulon.
Całość: 356 kcal (B: 13 g W: 51 g T:
11 g)
1 szt. : 178 kcal (B: 6,5 g W: 25,5 g
T: 5,5 g)
Komentarze
Prześlij komentarz