wtorek, 4 lipca 2017

NALEŚNIKI ŻYTNIE Z SOSEM JOGUTROWO-TRUSKAWKOWYM


Składniki: (na 2 szt.)
- jaja 1 szt.
- mąka żytnia (40 g)
- mleko 1,5% - (40 ml)
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- woda – 4 łyżki
- dżem truskawkowy – (55 g)
- jogurt naturalny (50g)
- masło klarowane (3g)

Wykonanie:
1.      Naleśniki: Jaja wymieszać z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia i wodą. Smażyć naleśniki na maśle klarowanym.
2.      Krem: Jogurt wymieszać z dżemem truskawkowym.
3.      Naleśniki smarować kremem i zwijać w rulon.

Całość: 356 kcal (B: 13 g W: 51 g T: 11 g)

1 szt. : 178 kcal (B: 6,5 g W: 25,5 g T: 5,5 g)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz