sobota, 1 lipca 2017

RISOTTO SZPINAKOWE Z KURCZAKIEM



Składniki: (na 2 porcje)
- ryż basmati – 1 woreczek (100 g)

-filet z piersi kurczaka – (270 g) 

- szpinak mrożony (200 g)
-przyprawy wg. uznania


Przygotowanie: 
Kurczaka pokroić w kosteczkę, wyłożyć na suchą patelnię teflonową (bez dodatku tłuszczu), dodać ryż (nieugotowany), szpinak, podlać wodą (około 1 szklanka). Dusić pod przykryciem aż ryż wchłonie całą wodę, ok. 15 min. Przyprawić wedle uznania. W razie potrzeby podlewać wodą i mieszać.

Całość: 700 kcal (B:68 g W:84,4 g T:10 g)
1 porcja: 350 kcal (B:34 g W:42,2 g T:5 g)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz