środa, 31 października 2018

Dieta 4 dni 1550 kcal (B:120g W:160g T:53g)


1550 kcal

(B: 120 g W: 160 g T: 53 g)



DZIEŃ 1

 ŚNIADANIE
 Naleśniki razowo-proteinowe zawijane z jabłkiem

II ŚNIADANIE
 – Jabłko – 1 szt.

 OBIAD
 Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem, papryką i oliwkami w  sosie serowym 
428 kcal (B:44 g W:40 g T:10 g)

Co i Ile?
Propozycja przygotowania/ wskazówki/ zamienniki
Uwagi:
MOŻLIWOŚĆ WYBORU:
Filet z kurczaka 100 g lub tuńczyk w sosie własnym 100 g
Serek wiejski 150 g lub ser mozarella 60 g

4.   
  PODWIECZOREK 
 Biszkopt proteinowy przekładany masłem orzechowym (1porcja)  
426 kcal B: 33g W: 16 g T:25 g
przepis:https://www.pik-fit-trener.pl/2017/09/biszkoptowe-trojkaciki-proteinowe.html

 KOLACJA 
 Ciecierzyca z warzywami 
228,4 kcal (B:12 g W:37 g T:3,7 g)
Co i Ile?
Propozycja przygotowania
Uwagi:
- ciecierzyca w zalewie – ½ puszki (110 g)
- pomidory w puszce – ½ puszki (160 g)
- bakłażan (50 g)
- cukinia – ½ szt. (100 g)
- pieczarki – 4 szt. (80 g)
Warzywa pokroić w plasterki, dusić z ciecierzycą i pomidorami pod przykryciem. W razie potrzeby podlewać wodą. Przyprawić wedle uznania.





DZIEŃ 2

 ŚNIADANIE
  Pancake proteinowy z jogurtem jagodowym  
277,9 kcal (B:26,6 g W:25 g T:8 g)
Co i Ile?
Propozycja przygotowania
Uwagi:
- jajo – 1 szt.
- mąka żytnia – 1 łyżka (15g)
- WPC – (20 g)
- mleko 1,5% (30 ml)
- jogurt typu greckiego „Piątnica” jagodowy – ½ kubeczka (75 g)
- masło klarowane (3g)
Jajo wymieszać z mlekiem, dodać odżywkę białkową i mąkę. Wymieszać dokładnie. Smażyć placka na maśle klarowanym. Usmażonego placka posmarować jogurtem, złożyć na pół.


       II ŚNIADANIE  115 kcal
- jabłko – 1 szt.

   OBIAD
Risotto szpinakowe z kurczakiem (1 porcja)  
350 kcal (B:34,2 g W:42,2 g T:5 g)

   PODWIECZOREK 
Biszkopt proteinowy przekładany masłem orzechowym (1 porcja) 426 kcal B: 33g W: 16 g T:25 g

 KOLACJA 
Risotto szpinakowe z kurczakiem (1 porcja)

DZIEŃ 3

ŚNIADANIE
 Pancake proteinowy z jogurtem jagodowym 
277,9 kcal (B:26,6 g W:25 g T:8 g)
Co i Ile?
Propozycja przygotowania
Uwagi:
- jajo – 1 szt.
- mąka żytnia – 1 łyżka (15g)
- WPC – (20 g)
- mleko 1,5% (30 ml)
- jogurt typu greckiego „Piątnica” jagodowy – ½ kubeczka (75 g)
- masło klarowane (3g)
Jajo wymieszać z mlekiem, dodać odżywkę białkową i mąkę. Wymieszać dokładnie. Smażyć placka na maśle klarowanym. Usmażonego placka posmarować jogurtem, złożyć na pół.


       II ŚNIADANIE  115 kcal
- jabłko – 1 szt.


 OBIAD
  Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną i pieczarkami w pomidorach (1 porcja)
688 kcal (B:56,3 g W:79,4 g T:16,2 g)
Co i Ile?
Propozycja przygotowania
Uwagi:
- Kasza gryczana – 1 woreczek (100 g)
Wątróbka drobiowa (200 g)
- cebula – 1 szt. (100 g)
- pieczarki – 5 szt. (100 g)
- pomidorki koktajlowe – 5 szt. (100 g)
2 porcje:
Kaszę gryczaną ugotować. Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, poddusić na wodzie, dodać pokrojoną wątróbkę drobiową. Podduszać na wodzie. Do wątróbki dodać ugotowaną kaszę gryczaną i pokrojone pomidorki, wymieszać i dusić jeszcze chwilę. Przyprawić wedle uznania.
Podzielić na 2 porcje

PODWIECZOREK 
Biszkopt proteinowy przekładany masłem orzechowym (1 porcja) 
426 kcal B: 33g W: 16 g T:25 g

KOLACJA 
Wątróbka drobiowa z kaszą gryczaną i pieczarkami w pomidorach (1 porcja)


DZIEŃ 4

 ŚNIADANIE
 Naleśniki żytnie z sosem jogurtowo truskawkowym (2 szt.)
 II ŚNIADANIE 
jogurt naturalny z odżywką białkową
137 kcal (B: 18 g W: 10 g T: 3 g)
- jogurt naturalny (115 g)
- odżywka białkowa (20 g)

OBIAD 
Kasza bulgur z indykiem i suszonymi pomidorami (1 porcja)
PODWIECZOREK 
Biszkopt proteinowy przekładany masłem orzechowym (1 porcja)  
426 kcal B: 33g W: 16 g T:25 g

 KOLACJA 
Kasza bulgur z indykiem i suszonymi pomidorami (1 porcja)
324 kcal (B: 24,5 g W: 38,5 g T: 8 g)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz