czwartek, 17 sierpnia 2017

OMLET BANANOWO-OWSIANY W POLEWIE JOGURTOWEJ + POMARAŃCZA

Składniki
- jaja 2 szt.
- Płatki owsiane – 3 łyżki (30 g)
- jogurt naturalny - 1 łyżka (25 g)
- banan – 1 szt. mały lub ½ szt. dużego (65 g)
- pomarańcza – ½ szt. (84 g)
- masło klarowane – ½  łyżeczki
- proszek do pieczenia

Wykonanie:
Jajo wymieszać z płatkami owsianymi. Odczekać chwile aż zmiękną. Banana pokroić w cieniutkie plasterki i dodać do masy jajecznej. Usmażyć na maśle klarowanym z obu stron. Polać jogurtem naturalnym.

394 kcal (B:20 g  W:43 g T:16 g)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz