środa, 23 sierpnia 2017

PROTEINOWY SERNIK „ZEBRA”


Składniki:
- kostka twarogu chudego (250 g)
-  4 miarki odżywki białkowej (80 g) (u mnie advocat)
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 2 łyżki mąki pszennej (30 g)
- kakao – 2 łyżki (20 g)
-  4 jajka
-  banan – 3 szt. (300 g)


Wykonanie:
Zblendować jaja z bananami, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Cały czas miksując dodawać stopniowo odżywkę białkową. Na koniec dodać twaróg, blendować do uzyskania jednolitej masy. Przelać część masy do oddzielnej miseczki. Do pozostałej masy dodać kakao, zblendować. Masę wykładać łyżką (naprzemiennie – raz ciemna, raz jasna) do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do rozgrzanego piekarnika, piec ok. 45-55min. w temp. 180 stopni.  Po około 40 min wyłączyć piekarnik, pozostawić jeszcze ciasto w piekarniku. Po  około 20 min uchylić lekko piekarnik i zostawić ciasto w środku na około  1 h.

całość: 1549 kcal B: 170 g W: 104 g T:49 g
1 porcja: 192 kcal B: 21 g W: 13 g T:6 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz