poniedziałek, 28 sierpnia 2017

RYŻ CZERWONY Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI

                                                               Składniki: (na 2 porcje)
- ryż czerwony – 1 woreczek (100 g)
-pieczarki – 8 szt. (160 g)
- cebula czerwona – (100 g)
- filet z kurczaka (300 g)
-przyprawy wg. uznania

Przygotowanie: Kurczaka pokroić w paseczki, przyprawić i poddusić na patelni pod przykryciem (nie musisz dodawać oleju, wystarczy odrobina wody), do gotowego kurczaka dodać pokrojoną w plasterki cebulę, poddusić jeszcze chwilę. Następnie dodać pokrojone pieczarki, zalać odrobiną wody z gotującego się ryżu, poddusić. Następnie dodać ugotowany ryż. Całość poddusić jeszcze chwilę. Na sam koniec można dodać sałatę roszponkę, i wymieszać. Posypać ulubionymi ziołami :).

Całość: 748 kcal (B: 76 g W: 84 g T: 12 g)
1 porcja: 374 kcal (B:38 g W: 42 g T:6 g)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz