sobota, 16 września 2017

BISZKOPTOWE TRÓJKĄCIKI PROTEINOWE PRZEKŁADANE MASŁEM ORZECHOWYM

Składniki:
- odżywka białkowa – 5 miarek (130 g)
- mąka  żytnia- 2 łyżki (30 g)
- mąka  jaglana - 2 łyżki (30 g)
- woda – 1 (niecała) szklanka
-  proszek do pieczenia- 2 łyżeczki (15 g)
- masło orzechowe

Wykonanie:

Składniki suche wymieszać dokładnie z wodą. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20 min. w temp. 180 stopni. Upieczony biszkopt przekroić i przełożyć masłem orzechowym. Podzielić w trójkąty.
Całość: 1265,9 kcal B:118,9 g W:79,5 g T:52,5 g
1 trójkąt: 105,5 kcal B: 9,9 g W: 6,6 g T:4,3 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz