poniedziałek, 25 września 2017

BROWNIE Z BURAKA

Składniki:
-burak surowy 300 g
- kakao 30 g
- jaja 2 szt.
- banan – 3 szt.
- mąka żytnia razowa – 1 szklanka (120 g)
- miód 100 g
- soda oczyszczona – 1 łyżeczka

Wykonanie:
Buraka zetrzeć na tarce na małych oczkach. Jaja zblendować z bananami, dodać kakao, miód i mąkę z sodą. Wymieszać aby powstała jednolita konsystencja. Na sam koniec dodać starte buraki, wymieszać ponownie. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 60 min w 80 stopniach C.

Całość: 1619 kcal B:39 g W:240g T: 46 g

/:6 = 270 kcal B:6,5 g W: 40 g T: 7 g


 2-ga opcja
Składniki:
-buraki gotowane 500 g
- kakao – 4 łyżki 40 g
- jaja 3 szt.
- banan – 3 szt. (350 g)
- mąka jaglana – 5 łyżek (50 g)
- mąka pszenna – 7 łyżek (80 g)
- miód 100 g
- rodzynki 60 g
- soda oczyszczona – 1 łyżeczka

Wykonanie:
Buraka zetrzeć na tarce na małych oczkach. Jaja zblendować z bananami, dodać kakao, miód i mąkę z sodą. Wymieszać aby powstała jednolita konystencja. Na sam koniec dodać starte buraki, wymieszać ponownie. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 60 min w 80 stopniach C.

Całość: 1745,8 kcal B:52,7 g W:330,1g T: 23,7 g
/:10 = 174,58 kcal B:5,27 g W: 33 g T: 2,37 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz