środa, 20 września 2017

CZEKOLADA FIT


Składniki:
-olej kokosowy 30g
-miód 15g
-białko 40g (można pominąć)
-kakao 20g
-orzechy arachidowe ARCADO 20g
-rodzynki HELIO 20g



Wykonanie:
 Olej kokosowy i miód podgrzewamy w garnuszku do rozpuszczenia, odstawiamy z ognia, następnie cały czas mieszając dodajemy kakao, orzechy, rodzynki i białko. Powstałą płynną masę od razu przekładamy do plastikowego pojemniczka, wyrównujemy za pomocą łyżki, po ostygnieciu wkładamy do zamrażalnika na min 30 min. 
Czekolada gotowa :)

Całość: 145g 701,35kcal B:38,52 W:36,65 T:42,40
Dzielone na 3 kawałki: 48,3g 233,7kcal B:12,84 W:12,21 T:13,13
Na 4: 175 kcal B:9,63 W:9,16 T:10,6


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz