niedziela, 24 września 2017

RISOTTO Z MIĘSEM WOŁOWYM I WARZYWAMI


Składniki: (na 4 porcje)
- ryż basmati – 2 woreczki (200 g)
- mięso mielone wołowe (400 g)
- warzywa na patelnię – ½ opakowania (220 g)
-przyprawy wg. uznania

Przygotowanie: Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso przyprawić i poddusić na patelni pod przykryciem, do gotowego mięsa dodać warzywa poddusić jeszcze chwilę. Następnie dodać ugotowany ryż. Całość wymieszać. Posypać ziołami.
Całość: 1813,9 kcal (B: 90,8 g W: 173,2 g T: 84,2 g)
1 porcja: 453,4 kcal (B:22,7 g W: 43,3 g T:21,05 g)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz