Składniki:
- jaja - 2 szt.
- mąka jaglana – 1 łyżka (12 g)
- polędwica z indyka – 4 plasterki
(64 g)
- cebula czerwona – ½ szt. (50 g)
- pomidorki koktajlowe – 4 szt. (80
g)
- masło klarowane– ½ łyżeczki (2
g)
Wykonanie:
Cebulę
pokroić w plasterki, polędwice w paseczki, podsmażyć na maśle klarowanym. Jaja
roztrzepać z mąką. Masę jajeczną połączyć z podsmażoną cebulką, polędwicą i
przyprawami ( pieprz cytrynowy, zioła kuchni włoskiej) Wymieszać i wylać na
rozgrzaną patelnię. Smażyć (na odrobinie masła klarowanego) pod przykryciem.
Kiedy omlet zetnie się, odwrócić na drugą stronę. Podawać z pomidorkami
koktajlowymi.
320 kcal (B:26 g W:18 g T:16
g)
Komentarze
Prześlij komentarz