sobota, 14 października 2017

OMLET Z POLĘDWICĄ DROBIOWĄ + POMIDORKI KOKTAJLOWE


Składniki:
- jaja - 2 szt.
- mąka jaglana – 1 łyżka (12 g)
- polędwica z indyka – 4 plasterki (64 g)
- cebula czerwona – ½ szt. (50 g)
- pomidorki koktajlowe – 4 szt. (80 g)
- masło klarowane– ½ łyżeczki (2 g)

Wykonanie:
Cebulę pokroić w plasterki, polędwice w paseczki, podsmażyć na maśle klarowanym. Jaja roztrzepać z mąką. Masę jajeczną połączyć z podsmażoną cebulką, polędwicą i przyprawami ( pieprz cytrynowy, zioła kuchni włoskiej) Wymieszać i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć (na odrobinie masła klarowanego) pod przykryciem. Kiedy omlet zetnie się, odwrócić na drugą stronę. Podawać z pomidorkami koktajlowymi.

320 kcal (B:26 g W:18 g T:16 g)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz