piątek, 13 października 2017

PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKIEM, TWAROŻKIEM I PAPRYKĄ





1 porcja: 156 Kcal (B:21 g W:7 g T:5 g)
1 porcja + pieczywo żytnie (2 kromki 100 g) 378 Kcal (B:27 g W:46 g T:9 g)


Składniki: (na 2 porcje)
- tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka (100 g)
- twarożek naturalny grani (200 g)
-papryka czerwona – 1 szt. (145 g)
- cebula czerwona – 1 szt. (64 g)
- przyprawy (pieprz cytrynowy/ papryka słodka, ostra, sól himalajska)
Wykonanie:


Paprykę i cebulę pokroić w malutką kosteczkę, wymieszać z odsączonym tuńczykiem i twarożkiem i przyprawami. Wyłożyć pastę na pieczywo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz