piątek, 13 października 2017

RISOTTO CURRY Z KURCZAKIEM I PIETRUSZKĄ + pomidorki koktajlowe


Składniki:
- ryż basmati – (40 g)
- filet z piersi kurczaka (140 g)
- pietruszka (10 g)
- pomidorki koktajlowe – 3 szt. (50 g)
-przyprawy: curry, pieprz cytrynowy, sól himalajska.
Wykonanie:
Mięso pokroić w drobną kosteczkę, przyprawić i poddusić na patelni pod przykryciem, do gotowego mięsa dodać ryż sypki. Zalać wodą (1/2 szklanki) Całość wymieszać. Dusić pod przykryciem ok. 15 min. W razie potrzeby podlewać wodą. Na sam koniec dodać pietruszkę, wymieszać. Podawać z pomidorkami.
307 kcal (B: 33 g W: 34 g T: 4 g)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz