środa, 25 października 2017

SOCZEWCA ZIELONA Z RYŻEM BASMATI, FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I KUKURYDZĄ


Składniki: (na 4 porcje)
- soczewica zielona – (200 g)
- ryż basmati – (100 g)
-  fasolka szparagowa zielona – (200 g)
- kukurydza konserwowa – (130 g)
- olej  lniany (40 g)
- sól himalajska- ½ łyżeczki, pieprz cytrynowy, mieszanka ziół.
Wykonanie: 
Soczewicę opłukać, gotować w osolonej wodzie ok 10 min. Do gotującej soczewicy dodać ryż basmati, gotować kolejne 10 min, następnie dodać fasolkę szparagową, dusić jeszcze około 5 min, doprawić wedle uznania. Na sam koniec dodać kukurydzę. Wymieszać. Podzielić na 4 porcje, każdą polać po 1 łyżce (10 g) oleju lnianego.

 1 porcja: 371 kcal (B:16 g W:50 g T:12 g)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz