Składniki: (na
4 porcje)
- soczewica
zielona – (200 g)
- ryż basmati – (100 g)
- fasolka szparagowa zielona – (200 g)
- kukurydza konserwowa – (130 g)
- olej
lniany (40 g)
- sól himalajska- ½ łyżeczki, pieprz
cytrynowy, mieszanka ziół.
Wykonanie:
Soczewicę
opłukać, gotować w osolonej wodzie ok 10 min. Do gotującej soczewicy dodać ryż
basmati, gotować kolejne 10 min, następnie dodać fasolkę szparagową, dusić
jeszcze około 5 min, doprawić wedle uznania. Na sam koniec dodać kukurydzę.
Wymieszać. Podzielić na 4 porcje, każdą polać po 1 łyżce (10 g) oleju lnianego.
1 porcja:
371 kcal (B:16 g W:50 g T:12 g)
Komentarze
Prześlij komentarz