piątek, 13 października 2017

TORT FASOLOWY PRZEDŁADANY KREMEM PROTEINOWO ORZECHOWYM

Składniki:
-fasola biała ugotowana (500 g)/ przed gotowaniem 250 g
- kakao ½ szklanki (60 g)
- jaja 4 szt.
- banan 5 szt.
- rodzynki 140 g
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- 1 szklanka wody
- soda oczyszczona ½ łyżeczki
KREM:
- serek homogenizowany naturalny (400 g)
- masło orzechowe (200 g)
- odżywka białkowa (100 g)

Wykonanie:
Namoczoną przez noc fasole gotujemy. Rodzynki zalewamy wrzącą wodą. Blendujemy przestudzoną fasole z bananem jajami i namoczonymi rodzynkami. Mieszamy kakao z proszkiem do pieczenia i sodą, dodajemy do masy i dalej blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.  Masę dzielimy na 2 części i pieczemy osobno. Pieczemy ok. 30 min w 180 stopniach C.
Upieczone ciasta kroimy na pół.
Krem: Wszystkie składniki mieszamy razem, krem odstawiamy do lodówki na ok. 1h.
Wystudzone placki przekładamy kremem. Całość wstawiamy do lodówki na 1 dzień.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz