- filet z kurczaka (100 g)
- pomidorki koktajlowe – 5 szt. (100 g)
- kasza gryczana – ¼ woreczka (- sucha 25 g)/ (50 g ugotowana- 3 łyżki)
- cebula czerwona – ½ szt. (50 g)
- olej lniany – 1 łyżka (10 g)
- mix sałat- 2 garście (60 g)
- pestki z dyni – 1 łyżka (10 g)
- przyprawy : sól himalajska, pieprz ziołowy/ cytrynowy, oregano, bazylia, pomidory suszone
Wykonanie:
Mięso pokroić w kosteczkę, przyprawić wedle uznania, poddusić na patelni z odrobiną wody. Ugotować kaszę gryczaną. Odstawić do ostygnięcia. W między czasie przygotować pozostałe składniki. pokroić cebulę, pomidorki w ćwiartki,sałatę porwaćna mniejsze kawałki. Wymieszać warzywa z kurczakiem i kaszą gryczaną. polać olejem lnianym, posypać pestkami dyni.
Komentarze
Prześlij komentarz