piątek, 9 marca 2018

JAJECZNICA Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ + PIECZYWO ŻYTNIE




Składniki:
- jajo – 2 szt.
- masło klarowane ½ łyżeczki (5g)
- pieczarki (100 g)
- papryka czerwona – ½ szt. (100 g)
- cebula czerwona – ½ szt. (50g)
- chleb żytni – 1 kromka (100 g)

Wykonanie:
Cebulę i pieczarki i część papryki pokroić w drobne paseczki. Cebulę podsmażyć na maśle klarowanym, następnie dodać pieczarki i paprykę, poddusić. Dodać jaja, przyprawy ( sól himalajska, zioła śródziemnomorskie, pieprz cytrynowy) mieszać, aż jaja się zetną. Zdjąć z ognia. Podać z pozostałą papryką i pieczywem żytnim

428 kcal (B:23 g W:45 g T:17 g) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz