niedziela, 29 kwietnia 2018

BATONIKI PROTEINOWE



BATONIKI PROTEINOWE/ W POSYPCE KOKOSOWEJ



Składniki: (6 szt.)
- odżywka białkowa – (100 g)
- masło orzechowe (140 g) u mnie crunch Vitanella z biedronki
-  ok.200 ml wody
- kakao (40 g)
- wiórki kokosowe (ok. 12 g)

Wykonanie:
Odżywkę białkową wymieszać z kakao, dodać masło orzechowe i zalać ciepłą wodą. Wymieszać całość, masę przełożyć do foremki plastikowej (wyłożonej folią – nie jest to konieczne). Wstawić do zamrażalki na ok 4 h.
Po wyjęciu z zamrażalki wyjąć całość z foremki i pokroić na 6 części. Przechowywać w lodówce.
Batony mogą się kleić ze względu na odżywkę białkową. Dlatego jeśli chcesz możesz obtoczyć je np. w wiórkach kokosowych, ponownie wstawić na ok. 1 h do zamrażalki.

1 porcja: 212 kcal (B: 20 g  W: 6 g  T: 12 g)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz