Składniki: (6 szt.)
-
odżywka białkowa – (100 g)
-
masło orzechowe (140 g) u mnie crunch Vitanella z biedronki
- ok.200 ml wody
-
kakao (40 g)
-
wiórki kokosowe (ok. 12 g)
Wykonanie:
Odżywkę
białkową wymieszać z kakao, dodać masło orzechowe i zalać ciepłą wodą.
Wymieszać całość, masę przełożyć do foremki plastikowej (wyłożonej folią – nie jest
to konieczne). Wstawić do zamrażalki na ok 4 h.
Po
wyjęciu z zamrażalki wyjąć całość z foremki i pokroić na 6 części. Przechowywać
w lodówce.
Batony
mogą się kleić ze względu na odżywkę białkową. Dlatego jeśli chcesz możesz
obtoczyć je np. w wiórkach kokosowych, ponownie wstawić na ok. 1 h do
zamrażarki.
1 porcja: 212 kcal (B: 20 g W: 6 g
T: 12 g)
Komentarze
Prześlij komentarz