wtorek, 10 kwietnia 2018

OMLET OWSIANO-BANANOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM podawany z serkiem wiejskim




Składniki
- jaja 2 szt.
- Płatki owsiane – 3 łyżki (30 g)
- banan – ½ szt. (50 g)
- masło orzechowe – 1 łyżka (20 g)
- serek wiejski – 2 łyżki (50 g)

Wykonanie:
Jaja wymieszać z płatkami owsianymi. Do masy jajecznej dodać cieniutko pokrojonego banana. Odczekać chwile aż płatki zmiękną. Usmażyć na maśle klarowanym z obu stron pod przykryciem na małym ogniu lub na suchej patelni (jeśli masz dobrą patelnię). Gotowego omleta, jeszcze ciepłego posmarować masłem orzechowym i polać serkiem wiejskim.


466,5 kcal (B:26,2 g  W:35,2 g T:24,6 g)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz