Składniki: (na
8 porcji)
- filet z piersi kurczaka (400 g)
- papryka czerwona (125 g)
- szpinak, liście (100 g)
- ser mozzarella lekki- (125 g)
- mąka pszenna razowa (5 g)
- otręby żytnie- (50 g)
- jaja – 2 szt.
- woda – 100 ml
Wykonanie:
Mięso pokroić w kosteczkę, przyprawić,
poddusić na patelni teflonowej.
Szpinak oczyścić, poddusić.
Paprykę pokroić w drobną kosteczkę.
Ser mozzarella zetrzeć na tarce.
Mąkę wymieszać z otrębami, jajami i wodą, posolić
odrobinę i wyrobić ciasto.
Wyrobione ciasto przełożyć do foremki. Na
ciasto wyłożyć gotowe mięso, szpinak i paprykę, posypać serem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około
35 min w 180oC
Całość: 1780,8 kcal (B:155,7g W:168,3g
T:53,9g)
1 porcja: 223 kcal (B:19 g W:21 g T:7 g)
Komentarze
Prześlij komentarz