poniedziałek, 18 czerwca 2018

Al'A PIZZA FIT (TARTA ŻYTNIA Z KURCZAKIEM)





Składniki: (na 8 porcji)
- filet z piersi kurczaka (400 g)
- papryka czerwona (125 g)
- szpinak, liście (100 g)
- ser mozzarella lekki- (125 g)
- mąka pszenna razowa (5 g)
- otręby żytnie- (50 g)
- jaja – 2 szt.
- woda – 100 ml

Wykonanie:

Mięso pokroić w kosteczkę, przyprawić, poddusić na patelni teflonowej.
Szpinak oczyścić, poddusić.
Paprykę pokroić w drobną kosteczkę.
Ser mozzarella zetrzeć na tarce.
Mąkę wymieszać z otrębami, jajami i wodą, posolić odrobinę i wyrobić ciasto.
Wyrobione ciasto przełożyć do foremki. Na ciasto wyłożyć gotowe mięso, szpinak i paprykę, posypać serem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 35 min w 180oC

Całość: 1780,8 kcal (B:155,7g W:168,3g T:53,9g)
1 porcja: 223 kcal (B:19 g W:21 g T:7 g)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz