Świetna opcja dla zapracowanych, szybko się robi, syci na długo.
Taki batonik idealnie nadaje się jako przekąska między posiłkami.
Składniki: (20 porcji)
-
płatki owsiane górskie (300 g)
-
słonecznik, nasiona (300 g)
-
miód pszczeli (150 g)
-
woda (600 ml)
-
cynamon 1 łyżka
Wykonanie:
Płatki owsiane wymieszać ze
słonecznikiem, cynamonem i miodem. Zalać gorącą wodą (600 ml), wymieszać,
odczekać około 10 min aż płatki wchłoną. Masa powinna być zbita. Wymieszać ponownie. Przełożyć do
foremki wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 40 min w 180 stopniach C. Upieczone i ostudzone
ciasto podzielić na 20 porcji.
Całość: 3343,5 kcal B: 109,3 g W:
400,7 g T: 152,7g
1 porcja: 167,2 kcal B: 5,5 g
W: 20 g T: 7,6 g
Komentarze
Prześlij komentarz