środa, 20 czerwca 2018

BATONY OWSIANE ZE SŁONECZNIKIEM


Świetna opcja dla zapracowanych, szybko się robi, syci na długo.
Taki batonik idealnie nadaje się jako przekąska między posiłkami.



Składniki: (20 porcji)
- płatki owsiane górskie (300 g)
- słonecznik, nasiona (300 g)
- miód pszczeli (150 g)
- woda (600 ml)
- cynamon 1 łyżka


Wykonanie:
Płatki owsiane wymieszać ze słonecznikiem, cynamonem i miodem. Zalać gorącą wodą (600 ml), wymieszać, odczekać około 10 min aż płatki wchłoną. Masa powinna być zbita. Wymieszać ponownie. Przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 40 min  w 180 stopniach C. Upieczone i ostudzone ciasto podzielić na 20 porcji.

Całość: 3343,5 kcal B: 109,3 g W: 400,7 g T: 152,7g
1 porcja: 167,2 kcal  B: 5,5 g  W: 20 g  T: 7,6 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz