wtorek, 1 stycznia 2019

PLACUSZKI OWSIANE (na słono)


           
Świetnie sprawdzą się jako dodatek do sałatek. 
Smakuje również wybornie podane w obecności ulubionego sosu. 
U mnie na zdjęciu sałatka z kurczakiem, mixem sałat, pomidorkami koktajlowymi i cebulą czerwoną.

a tutaj przepis na: SAŁATKA Z KURCZAKIEM W MIODZIE podawana z pieczywem żytnim



SKŁADNIKI (3 placuszki)
- płatki owsiane górskie - 80g
- jaja - 2 szt.
- woda -  3 łyżki
- proszek do pieczenia (opcjonalnie) - 2 szczypty
- przyprawy: sól himalajska - 2 szczypty, papryka słodka 2 szczypty (jeżeli chcesz bardziej doprawione, dodaj więcej soli lub innych przypraw)
- olej kokosowy - (4g) do smażenia




WYKONANIE:
Płatki owsiane wymieszać z jajem, woda i przyprawami,odstawić na moment aby płatki zmiękły.
Usmażyć placuszki na wolnym ogniu, z obu stron.


WARTOŚCI ODŻYWCZE:
całość: 455,8 kcal (B:23,4 g W:48,8 g T:18,6 g)
1 szt.: 152 kcal (B:7,8 g W:16,2 g T:6,2 g)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz