Szybkie przygotowanie, smaczne degustowanie i ekspresowe znikanie.
Świetna alternatywa dla gotowych smakołyków sklepowych.
Miód możesz zastąpić cukrem brzozowym (ma mniejszy indeks glikemiczny)
Składniki:
-fasola czarna konserwowa- 1 puszka (240 g)
- kakao (30 g)
- jaja 2 szt.
- banan 3 szt. (300 g)
- miód (75 g)
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Wykonanie:
Włączyć piekarnik na 180 stopni. Następnie
płuczemy dokładnie fasolę i przesypujemy ją do dużej miski. Dodajemy do niej
jajka, banany, kakao, proszek dopieczenia i miód i bardzo dokładnie miksujemy
nawet do 10 minut (jeśli masa nie będzie dostatecznie roztarta, może się
kruszyć po upieczeniu). Gotową już masę przelewamy do keksówki i umieszczamy w
piekarniku na od 40 do 60 minut (po wyciągnięciu z piekarnika ciasto z fasoli
może być trochę płynne, gdy się ochłodzi konsystencja się poprawia). Podzielić
na 10 porcji. Zjeść jedną. Najlepiej smakuje po przestaniu kilku godzin w
lodówce.
Całość:
1049,1 kcal (B:38 g W: 171,6 g T: 15,6 g)
1049,1 kcal (B:38 g W: 171,6 g T: 15,6 g)
Komentarze
Prześlij komentarz