sobota, 21 lipca 2018

MORELOWY OMLET PROTEINOWY


Morele są nie tylko smaczne, ale również pozytywnie wpływają na Twoje zdrowie i urodę.
Te słoneczne owoce korzystnie wpływają na ciśnienie, trawienie, pracę nerek, działają również zasadotwórczo, a tym samym są idealnym owocem dla osób cierpiących na nadkwasotę.





Składniki
- jaja 1 szt.
- Odżywka białkowa (20 g)
- mleko 0,5% (30 g)
- morela (70 g)
- masło orzechowe – 1 łyżka (25 g)
- olej kokosywy/ masło klarowane (3 g)

Wykonanie:
Morelę pokroić w plasterki. Jajo wymieszać z mlekiem i odżywką. Do masy jajecznej dodać pół moreli. Usmażyć na maśle klarowanym z obu stron pod przykryciem na małym ogniu lub na suchej patelni (jeśli masz dobrą patelnię). Gotowego omleta, jeszcze ciepłego posmarować masłem orzechowym, podawać z drugą połową moreli.

448,5 kcal (B:32,6 g  W:13,3 g T:18,4 g)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz