Składniki: (na3 porcję, 6 szt.)
- jaja 3 szt.
- WPC (odżywka białkowa) 60 g
- mąka żytnia (30 g)
- jogurt naturalny gęsty (150g)
- banan – 2 szt. (220g)
- masło klarowane (8g)
- kakao (10g)
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- woda ½ szklanki
Wykonanie:
1. Naleśniki: Jaja wymieszać z połową odżywki (30 g), jogurtem naturalnym (100 g), proszkiem do pieczenia i wodą. Smażyć naleśniki na maśle klarowanym.
2. Krem: Banany zblendować z kakao, resztą WPC (30 g) oraz resztą jogurtu (50 g).
3. Naleśniki smarować kremem i zwijać w rulon.
Całość: 948 kcal (B: 80 g W: 84 g T: 34 g)
1 porcja: 316 kcal (B: 26 g W: 28 g T: 11 g)
Komentarze
Prześlij komentarz