To jest SzToS...!!! Jeden z najlepszych smakołyków.
Ciasto bez mąki?
Bez cukru spożywczego?
Czy tak się da? OCZYWIŚCIE że tak
Sama nazwa może odstraszać "fasolowe" jednak.... niebo w gębie, nawet nie czuć fasoli. Smak pysznego Fit deseru.
Składniki:
-fasola biała ugotowana (500 g)/ przed gotowaniem 200 g
- kakao ½ szklanki (50 g)
- jaja 3 szt.
- banan 3 szt.
- rodzynki 200 g
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- 1 szklanka wody
- soda oczyszczona ½ łyżeczki
Wykonanie:
Namoczoną przez noc fasole gotujemy. ½ Rodzynki zalewamy wrzącą wodą.
Blendujemy przestudzoną fasole z bananem jajami i częścią namoczonych rodzynek. Mieszamy kakao z proszkiem do pieczenia i sodą. Do zblendowanej masy dodajemy orzechy, pozostałe rodzynki oraz kakao i proszek do pieczenia.
Całość dokładnie mieszamy. Wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok. 30 min w 180 stopniach C.
Blendujemy przestudzoną fasole z bananem jajami i częścią namoczonych rodzynek. Mieszamy kakao z proszkiem do pieczenia i sodą. Do zblendowanej masy dodajemy orzechy, pozostałe rodzynki oraz kakao i proszek do pieczenia.
Całość dokładnie mieszamy. Wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy ok. 30 min w 180 stopniach C.
Całość: 2549 kcal B:102 g W: 325 g T: 93 g
/:15 = 169 kcal B:7 g W: 22 g T: 6 g
Komentarze
Prześlij komentarz