Przejdź do głównej zawartości

BROWNIE Z BIAŁEJ FASOLI

To jest SzToS...!!! Jeden z najlepszych smakołyków.
Ciasto bez mąki? 
Bez cukru spożywczego?
Czy tak się da? OCZYWIŚCIE że tak
Sama nazwa może odstraszać "fasolowe" jednak.... niebo w gębie, nawet nie czuć fasoli. Smak pysznego Fit deseru. 


Składniki:
-fasola biała ugotowana (500 g)/ przed gotowaniem 200 g
- kakao ½ szklanki (50 g)
- jaja 3 szt.
- banan 3 szt.
- rodzynki 200 g
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- 1 szklanka wody
- soda oczyszczona ½ łyżeczki

Wykonanie:
Namoczoną przez noc fasole gotujemy. ½ Rodzynki zalewamy wrzącą wodą. 
Blendujemy przestudzoną fasole z bananem jajami i częścią namoczonych rodzynek. Mieszamy kakao z proszkiem do pieczenia i sodą. Do zblendowanej masy dodajemy orzechy, pozostałe rodzynki oraz kakao i proszek do pieczenia. 
Całość dokładnie mieszamy. Wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 
Pieczemy ok. 30 min w 180 stopniach C.

Całość: 2549 kcal B:102 g W: 325 g T: 93 g
/:15 = 169 kcal B:7 g W: 22 g T: 6 g

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

JADŁOSPIS 2200 KCAL (1 tydzień)

DIETA FIT czy RACJONALNY SPOSÓB ODŻYWIANIA? Zasady racjonalnego stylu odżywiania: 1. Spożywaj posiłki o stałych porach.  Liczbę posiłków dostosuj odpowiednią dla siebie, tak aby było Ci wygodnie, według możliwości i preferencji. * Najlepiej 5 posiłków dziennie, w odstępach czasowych 3-4 h. Dzięki temu nie będzie towarzyszyło Ci uczucie wilczego głodu podczas dnia. Nie zjesz wówczas wielkich porcji. 7 2. Posiłek kończ z lekkim uczuciem niedosytu.  3. Śniadanie zjedz mniej więcej pół godziny po przebudzeniu.  4. Kolację spożywaj nie później niż 2-3 h przed snem.  Nie rezygnuj z kolacji.  5. Dieta fit/ racjonalna to dieta zbilansowana.  Należy tak komponować posiłki aby nie zabrakło w nich żadnych składników odżywczych.  6. Staraj się, aby Twoje posiłki składały się z z różnych grup produktów (warzywa, owoce, produkty białkowe oraz zawierające węglowodany złożone itp.)  7. Przestrzegaj zasad racjonalnego o...

Dieta 4 dni 1550 kcal (B:120g W:160g T:53g)

1550 kcal (B: 120 g W: 160 g T: 53 g) DZIEŃ 1   ŚNIADANIE  Naleśniki razowo-proteinowe zawijane z jabłkiem 395 kcal (B:36,8 g W:29,3 g T:14,5 g) Przepis:   https://www.pik-fit-trener.pl/2018/10/nalesniki-proteinowo-zytnie-zawijane-z.ht II ŚNIADANIE   – Jabłko – 1 szt.   OBIAD   Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem, papryką i oliwkami w   sosie serowym  428 kcal (B:44 g W:40 g T:10 g) Co i Ile? Propozycja przygotowania/ wskazówki/ zamienniki Uwagi: Przepis po klikniciu w link https://www.pik-fit-trener.pl/2017/07/penoziarniste-penne-z-kurczakiem.html MOŻLIWOŚĆ WYBORU: Filet z kurczaka 100 g lub tuńczyk w sosie własnym 100 g Serek wiejski 150 g lub ser mozarella 60 g 4.       PODWIECZOREK   Biszkopt proteinowy przekładany masłem orzechowym (1porcja)    426 kcal B: 33g W: 16 g T:25 g przepis: https://www.pik-fit...

SZYBKA SAŁATKA Z JAJKIEM

SKŁADNIKI: - jajo ugotowane na twardo - 1 szt. - sałata lodowa - 4 liście (80 g) - pomidorki koktajlowe - 5 szt. - cebula czerwona - 1/2 szt. (35 g) - seler naciowy - 1/2 laski (20 g) - ser typu feta - (45 g) - olej lniany - 1 łyżka - przyprawy: sól himalajska/ pieprz cytrynowy/ pomidory suszone z czosnkiem - pieczywo (u mnie bułka grahamka 66 g) WYKONANIE : Jajo ugotować na twardo. Cebulę, seler naciowy i pomidorki koktajlowe pokroić w połówki i wymieszać z porwaną sałatą, przyprawić wedle uznania.  Na sałatę wyłożyć pokrojone w ćwiartki jajko, polać olejem lnianym lub oliwą z oliwek. Podawać z pieczywem. Jak przedstawia się kaloryczność tego posiłku? 455 kcal (B:19g W:43g T:23g)