Przejdź do głównej zawartości

BROWNIE Z BIAŁEJ FASOLI

To jest SzToS...!!! Jeden z najlepszych smakołyków.
Ciasto bez mąki? 
Bez cukru spożywczego?
Czy tak się da? OCZYWIŚCIE że tak
Sama nazwa może odstraszać "fasolowe" jednak.... niebo w gębie, nawet nie czuć fasoli. Smak pysznego Fit deseru. 


Składniki:
-fasola biała ugotowana (500 g)/ przed gotowaniem 200 g
- kakao ½ szklanki (50 g)
- jaja 3 szt.
- banan 3 szt.
- rodzynki 200 g
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- 1 szklanka wody
- soda oczyszczona ½ łyżeczki

Wykonanie:
Namoczoną przez noc fasole gotujemy. ½ Rodzynki zalewamy wrzącą wodą. 
Blendujemy przestudzoną fasole z bananem jajami i częścią namoczonych rodzynek. Mieszamy kakao z proszkiem do pieczenia i sodą. Do zblendowanej masy dodajemy orzechy, pozostałe rodzynki oraz kakao i proszek do pieczenia. 
Całość dokładnie mieszamy. Wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 
Pieczemy ok. 30 min w 180 stopniach C.

Całość: 2549 kcal B:102 g W: 325 g T: 93 g
/:15 = 169 kcal B:7 g W: 22 g T: 6 g

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

JADŁOSPIS 2200 KCAL (1 tydzień)

DIETA FIT czy RACJONALNY SPOSÓB ODŻYWIANIA? Zasady racjonalnego stylu odżywiania: 1. Spożywaj posiłki o stałych porach.  Liczbę posiłków dostosuj odpowiednią dla siebie, tak aby było Ci wygodnie, według możliwości i preferencji. * Najlepiej 5 posiłków dziennie, w odstępach czasowych 3-4 h. Dzięki temu nie będzie towarzyszyło Ci uczucie wilczego głodu podczas dnia. Nie zjesz wówczas wielkich porcji. 7 2. Posiłek kończ z lekkim uczuciem niedosytu.  3. Śniadanie zjedz mniej więcej pół godziny po przebudzeniu.  4. Kolację spożywaj nie później niż 2-3 h przed snem.  Nie rezygnuj z kolacji.  5. Dieta fit/ racjonalna to dieta zbilansowana.  Należy tak komponować posiłki aby nie zabrakło w nich żadnych składników odżywczych.  6. Staraj się, aby Twoje posiłki składały się z z różnych grup produktów (warzywa, owoce, produkty białkowe oraz zawierające węglowodany złożone itp.)  7. Przestrzegaj zasad racjonalnego odżywiana, a zapewnisz sobie dobre samop

PANCAKES PROTEINOWE

SKŁADNIKI: (2 porcje - 8 szt.) - jaja - 2 szt. - mleko 1,5% - (70 g) - odżywka białkowa - (50 g) - mąka pszenna - (40 g) - masło orzechowe - (20 g) - proszek do pieczenie - 1/2 łyżeczki WYKONANIE: Wszystkie składniki zblendować. Masę podzielić na równe części. (2 porcje) Smażyć naleśniki z obu stron, pod przykryciem. Wychodzi po 4 szt. na porcję. WARTOŚCI ODŻYWCZE: 1 porcja (4 szt.) - 314,2 kcal (B:30 g W:20 g T:13,2 g)

NALEŚNIKI WYSOKOBIAŁKOWE

  SKŁADNIKI: (6 szt.) ciasto: - jaja - 2 szt. (100 g) - mąka kukurydziana - (50 g) - odżywka białkowa - (50 g) - proszek do pieczenia - 2 szczypty - woda - (120 ml) - olej kokosowy - (12 g) farsz: - twaróg chudy - (250 g) - miód pszczeli - (45 g) - cynamon - 1/2 łyżeczki WYKONANIE: Jaja wymieszać z wodą, dodać mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia, wymieszać, dodać odżywkę białkową i ponownie wymieszać dokładnie aby uzyskać jednolitą konsystencję. Smażyć naleśniki na oleju kokosowym. W między czasie przygotować środek do naleśników: twaróg dokładnie wymieszać z miodem i cynamonem. Twarożek wykładać na gotowe naleśniki i zwijać wedle upodobania. U mnie dodatkowo polewa, którą polałam naleśniki (olej kokosowy po 1 łyżece >olej kokosowy, miód, kakao -> rozpuściłam w mikrofali, wymieszałam i polałam naleśniki). całość:1001 kcal (B:102g W:95 g T:23 g) 1 szt z 6: 164 kcal (B:17g W:15g T:4g)