ciasto:
- jaja - 2 szt. (100 g)
- mąka kukurydziana - (50 g)
- odżywka białkowa - (50 g)
- proszek do pieczenia - 2 szczypty
- woda - (120 ml)
- olej kokosowy - (12 g)
farsz:
- twaróg chudy - (250 g)
- miód pszczeli - (45 g)
WYKONANIE:
Jaja wymieszać z wodą, dodać mąkę kukurydzianą i proszek do pieczenia, wymieszać, dodać odżywkę białkową i ponownie wymieszać dokładnie aby uzyskać jednolitą konsystencję.
Smażyć naleśniki na oleju kokosowym.
W między czasie przygotować środek do naleśników: twaróg dokładnie wymieszać z miodem i cynamonem. Twarożek wykładać na gotowe naleśniki i zwijać wedle upodobania. U mnie dodatkowo polewa, którą polałam naleśniki (olej kokosowy po 1 łyżece >olej kokosowy, miód, kakao -> rozpuściłam w mikrofali, wymieszałam i polałam naleśniki).
całość:1001 kcal (B:102g W:95 g T:23 g)
1 szt z 6: 164 kcal (B:17g W:15g T:4g)
Komentarze
Prześlij komentarz