wtorek, 22 stycznia 2019

CIASTO JAGLANE- BROWNIE



SKŁADNIKI:
- mleko 4 szklanki lub mleczko kokosowe

- miód 1/3 szklanki
- kasza jaglana (300 g) 1 i 1/3 szklanki
- kakao 3 łyżki lub karob

- Jaja 3 szt.
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka

- soda ½ łyżeczki

WYKONANIE:
Kaszę jaglaną ugotuj na mleku 20 min (powinna być gęsta). Do ugotowanej i przestudzonej kaszy dodaj miód, kakao, jaja, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko dokładnie zblenduj. Masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 
Czas pieczenia 45 min, 180 stopni C.

Można dodać orzechy, rodzynki itd. eksperymentuj :)
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
całość: 2288,90 kcal B: 98,16 g W: 403,79 g T: 32,35 g
1 kawałek z 12: 190 kcal B: 8,2 g W:33,6 g T: 2,7g


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz