Translate

wtorek, 22 stycznia 2019

CIASTO JAGLANE- BROWNIE



SKŁADNIKI:

- mleko 4 szklanki lub mleczko kokosowe

- miód 1/3 szklanki

- kasza jaglana (300 g) 1 i 1/3 szklanki
- kakao 3 łyżki lub karob

- Jaja 3 szt.

- proszek do pieczenia 1 łyżeczka

- soda ½ łyżeczki

WYKONANIE:
Kaszę jaglaną ugotuj na mleku 20 min (powinna być gęsta). Do ugotowanej i przestudzonej kaszy dodaj miód, kakao, jaja, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko dokładnie zblenduj. Masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. 

Czas pieczenia 45 min, 180 stopni C.

Można dodać orzechy, rodzynki itd. eksperymentuj :)
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
całość: 2288,90 kcal B: 98,16 g W: 403,79 g T: 32,35 g

1 kawałek z 12: 190 kcal B: 8,2 g W:33,6 g T: 2,7g


2 komentarze:

  1. Ciasto pyszne. Ja dodałam żurawinę i orzechy włoskie. Polecam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciesze się, że przydał się przepis :)
      Żurawina i orzechy to fajne urozmaicenie :) napewno bardzo pyszne wyszło:)

      Usuń