KASZOTTO GRYCZANE Z CIECIERZYCĄ I WARZYWAMI
SKŁADNIKI:(na 2 porcje)
- kasza gryczana - 1 woreczek (100g)
- ciecierzyca (u mnie w zalewie) - 1 puszka(240g)
- warzywa na patelnię - 1/2 opakowania (225g) u mnie: cukinia, marchew, ziemniaki, kukurydza, fasolka szparagowa żółta)
WYKONANIE:
Kaszę gryczaną ugotować.
W między czasie poddusić warzywa na patelni (bez dodatku tłuszczu) podlać wodą, dodać ciecierzycę. Kiedy warzywa będą gotowe, dodać kaszę gryczaną. Przyprawić wedle uznania. Wszystko dokładnie wymieszać. Podzielić na 2 porcje.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
całość: 801 kcal (B:30,5g W:142g T:12g)
1 porcja: 400 kcal (B:15 g W:71 g T:6 g)
Komentarze
Prześlij komentarz