niedziela, 17 lutego 2019

OMLET KUKURYDZIANY Z PAPRYKĄ I PIECZARKAMI

SKŁADNIKI:
- jajo - 2 szt.
- mąka kukurydziana - 2 łyżki (20g)
- papryka czerwona - 1/3 szt. (79g)
- pieczarki - 3 szt. małe (30g)
- oliwki czarne - 20g
- olej kokosowy -3g
- sól, pieprz, przyprawa ziołowa
U mnie dodatkowo serek wiejski na wierz omleta (70g)

WYKONANIE:
Jaja roztrzep, wymieszaj z mąka i opcjonalnie proszkiem do pieczenia.
Paprykę pokrój w drobną kosteczkę, pieczarki i oliwki w cienkie plasterki. (Jeśli chcesz aby omlet był chrupiący, dodaj warzywa do masy jajecznej, bez podduszania ich na patelni)
Wymieszaj warzywa z masą i przyprawami.
Wyłóż masę na rozgrzaną patelnię, smaż z obu stron pod przykryciem.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
279 kcal (B:17g W:17g T:16g)
Podane z serkiem wiejskim (70g) - 335 kcal (B:24g W:19g T:18g)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz