niedziela, 14 kwietnia 2019

INDYK ZAPIEKANY Z MOZZARELLĄ



SKŁADNIKI:
- mięso z piersi indyka - 500 g
- ser mozzarella - 1 opakowanie
- papryka czerwona - 1/2 szt.
- cebula czerwona - 1/2 szt.
- kasza bulgur - (50 g)
WYKONANIE:
Mięso pokroić, każdą porcje naciąć w poprzek, przyprawić wedle uznania. 
Mozzarelle pokroić w plasterki, paprykę i cebulę w paseczki.
W każde nacięcie w mięsie włożyć mozzarellę, cebulę czerwoną i paprykę. 
Tak przygotowane mięso ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym. 
Odstawić do lodówki na około 30 min (im dłużej mięso poleży w lodówce, tym lepszy będzie smak)
Wstawić mięso do piekarnika, piec około 45 min w 180 stopniach C. 
Podane z kaszą bulgur (50 g) i sałatką (mix sałat, cebula czerwona, pomidorki koktajlowe, przyprawy, olej lniany)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz