sobota, 13 kwietnia 2019

OMLET JGLANY Z BANANEM I ŻURAWINĄ


SKŁADNIKI:
- jajo 1 szt.
- płatki jaglane - 2łyżki (20g)
- odżywka białkowa WPC - 1 miarka (25g)
- żurawina suszona- 15g
- banan -1 szt. mały (85g)
- masło orzechowe - (25g)
- olej kokosowy - (2g)
- proszek do pieczenia - szczypta

WYKONANIE:
Jajo, płatki jaglane, odżywkę białkową i szczyptę proszku do pieczenia, zblęduj do uzyskania jednolitej konsystencji (masa będzie dosyć gęsta, można dodać odrobinę wody).
Banana pokroić w plasterki i dodać do may wraz z żurawiną suszoną. Wymieszać wszystko dokładnie. 
Usmażyć omleta z obu stron, na odrobinie oleju kokosowego lub masła klarowanego. 
Gotowego omleta posmarować masłem orzechowym.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz