sobota, 4 maja 2019

PANCAKE PROTEINOWY PRZEKŁADANY MASŁEM ORZECHOWYM I BANANEM

Śniadanie idealne... Nasyci na długo, doda energii, odżywi ciało i umysł.

SKŁADNIKI: (na 3 szt.)
- Mąka pszenna - 60 g ( można zamienić na inną)
- Odżywka białkowa - WPC 60 g
- Mleko - 250 ml
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka

środek: 
- banan 1 szt. (mały)
- masło orzechowe - 1 łyżka
- rodzynki sułtańskie - 1 łyżka
- cynamon - 2 szczypty

WYKONANIE:
Mleko zmiksować z mąką, odżywka białkową i proszkiem do pieczenia.
Podzielić masę na 3 części, smażyć naleśniki na patelni teflonowej pod przykryciem, z obu stron. ( do smażenia można użyć oleju kokosowego lub masła klarowanego).
Gotowego naleśnika posmarować masłem orzechowym, wkroić banana, posypać rodzynkami i cynamonem. Złożyć w pół.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz