- płatki owsiane - 1 szklanka (120 g)
- słonecznik łuskany -1 szklanka (100 g)
- mąka pszenna (można zamienić na inną) - 1 szklanka (140 g)
- miód - (100 g)
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
- jaja - 3 szt.
- rodzynki - (100 g)
- mleko - 1/2 szklanki (130 ml)
WYKONANIE:
Płatki owsiane gotujemy na mleku z dodatkiem miodu (około 3 min) dodajemy słonecznik i rodzynki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie dodajemy jaja, mąkę i proszek do pieczenia. Wyrabiamy ciasto. Formujemy równe kulki, spłaszczamy i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniki do 180 stopni C około 30 min.
1szt. z 15 szt.: 145 kcal (B:4 g W:23 g T:4 g)
1szt. z 15 szt.: 145 kcal (B:4 g W:23 g T:4 g)
Komentarze
Prześlij komentarz