SZYBKIE CIASTECZKA A'la kokosanki
SKŁADNIKI:
- Mąka kukurydziana - 120 g
- miód - 120 g (jeśli jesteś na diecie i zależy Ci żeby taka przekąska miała mniej kalorii, miód możesz zamienić na erytrytol)
- wiórka kokosowe - 150 g
- proszek do pieczenia (opcjonalnie) 2 łyżeczki
- woda gorąca - 1 szklanka (u mnie mniejsza 200 ml)
WYKONANIE:
Wymieszaj wszystkie składniki, aby uzyskać jednolitą konsystencję.
Odstaw masę na około 3 min.
Uformuj 14 ciasteczek, wyłóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz w 200 stopniach C, około 15min.
UWAGA! Ciasteczka wychodzą dosyć słodkie, więc jeśli nie lubisz bardzo słodkich przekąsek dodaj mniej miodu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:1 szt.
123 kcal (B:2 W:13 T:7)
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza