Składniki: (na
2 lub 3 porcje)
- kasza jaglana – 1 woreczek (100 g)
-filet z piersi kurczaka – (315 g)
- papryka zielona (150 g)
- papryka czerwona (100 g)
- woda –ok.2 szklanki
- oliwa z oliwek- po 1 łyżce na porcję (30 g)
Wykonanie:
Kurczaka
pokroić w kosteczkę, przyprawić wedle uznania, wyłożyć do głębokiej patelni, na
mięso wysypać suchą kasze jaglaną, zalać 1 szklanką wody. Dusić pod przykryciem
ok. 5 min. W między czasie pokroić paprykę w kosteczkę, dodać do mięsa i
kaszy po ok. 5 min. Zalać ½ szkl. Wody, przemieszać i dalej dusić. Po około 5
min dodać resztę wody, dusić kolejne 5 min. Po wyłożeniu na talerz polać oliwą
z oliwek.
Całość: 1020 kcal (B: 79 g W: 79 g T: 43 g)
1 porcja z 2: 510 kcal (B: 39,5 g W: 39,5 g T: 21,5 g)
1 porcja z 3: 340 kcal (B: 26,3 g W: 26,3 g T: 14,3 g)
Komentarze
Prześlij komentarz