- ciecierzyca - 1 puszka 240 g
- pieczarki - 200 g
- papryka czerwona - 1 szt. 160 g
- oliwki czarne - 100 g
- serek wiejski lekki - 130 g (z odlaną śmietanką)
WYKONANIE:
Pokroić pieczarki w plasterki, paprykę w małe paseczki i oliwki. Ciecierzycę odcedzić. (W przypadku gdy używasz ciecierzycy do gotowania, namocz ją dzień wcześniej w zimnej wodzie).
Pieczarki i paprykę poddusić na patelni, dodać ciecierzycę, przyprawić wedle uznania i dusić wszystko razem. Na sam koniec dodać pokrojone oliwki, wymieszać ponownie. Pozostawić na małym ogniu, dodać odsączony serek wiejski i mieszać, do momentu aż serek zacznie się ścinać. (możesz pominąć serek wiejski/ skropić sałatkę oliwą z oliwek lub olejem lnianym)
całość: 625 kcal (B:34g W:70g T:23g)
1 porcja: 312 kcal (B:17g W:35g T:12g)
całość: 625 kcal (B:34g W:70g T:23g)
1 porcja: 312 kcal (B:17g W:35g T:12g)
Komentarze
Prześlij komentarz