wtorek, 10 kwietnia 2018

MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z KURCZAKIEM W SOSIE SEROWO-SZPINAKOWYM




Składniki:
- makaron pełnoziarnisty – (60 g)
- filet z piersi kurczaka (130 g)
- serek wiejski (50 g) (śmietanka odlana)
- szpinak mrożony (50 g)

Wykonanie:
Makaron ugotować al dente. Z serka wiejskiego odlać śmietanką. Mięso pokroić w kosteczkę, poddusić w głębokiej patelni razem ze szpinakiem(bez dodatku olejo). Do mięsa i szpinaku dodać ugotowany makaron, wymieszać. Przyprawić wedle uznania (sól himalajska, pieprz cytrynowy, bazylia), wymieszać. Postawić na małym ogniu, cały czas mieszając, dodawać serek wiejski, do momentu ścięcia.

396 kcal (B:43 g W:42 g T:6 g)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz