piątek, 21 września 2018

KURCZAK W MIODZIE (standard)

Smak wyśmienity... czy to możliwe? słodko - słony - lekko pikantny... 
Jak dla mnie doprawione idealnie. 
Przygotuj we własnej kuchni i przekonaj się czy taki sposób na kurczaka Ci odpowiada. I daj znać w komentarzu czy coś byś tu zmienił/a, jeśli tak to co? 
 

SKŁADNIKI: (na 3 porcje)
- filet z piersi kurczaka - (300g)
- olej kokosowy - (20 g)
- miód - (30 g)
dodatkowe przyprawy:
- pieprz czarny - 1/2 łyżeczki
- przyprawa do kurczaka - 1 łyżeczka
- imbir mielony 1/3 łyżeczki

WYKONANIE:
Mięso pokroić w dużą kostkę, wymieszać z olejem kokosowym, miodem i przyprawami. (Tak zamarynowane mięso można pozostawić w lodówce) Gotowe mięso wyłożyć na patelnię teflonową, smażyć z obu stron, do momentu zarumienienia.
całość:606 kcal (B:63g W:24g T:29g)
1 porcja:202 kcal (B:21g W:8g T:9,5g)

Chcesz urozmaiconą wersję? kliknij tu:
KURCZAK W MIODZIE Z KUKURYDZĄ I PAPRYKĄ CZERWONĄ

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz