piątek, 22 lutego 2019

MAKARON Z PIECZARKAMI PAPRYKĄ I MOZARELLĄ



SKŁADNIKI: (2 porcje)
- makaron pełnoziarnisty (100g)
- papryka czerwona - 1 szt. (200g)
- pieczarki - (300g)
- mozarella (100g)
WYKONANIE:
Ugotować makaron.
W między czasie pokroić pieczarki w plasterki, paprykę w drobne paseczki, poddusić na patelni (bez dodatku tłuszczu), podlać wodą. Ser mozarella zetrzeć na tarce.
Ugotowany makaron przyprawić wedle uznania. Makaron (Ciepły) wymieszać z warzywami i większą częścią sera. Podzielić na 2 porcje, każda posypać pozostałym serem.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
całość: 747 kcal (B:43g W:76g T:30g)
1 porcja: 373,5 kcal (B:21,5 g W:38 g T:15 g)

1 komentarz: