SKŁADNIKI: - jajo - 2 szt. - mąka kukurydziana - 2 łyżki (20g) - papryka czerwona - 1/3 szt. (79g) - pieczarki - 3 szt. małe (30g) - oliwki czarne - 20g - olej kokosowy -3g - sól, pieprz, przyprawa ziołowa U mnie dodatkowo serek wiejski na wierz omleta (70g) WYKONANIE: Jaja roztrzep, wymieszaj z mąka i opcjonalnie proszkiem do pieczenia. Paprykę pokrój w drobną kosteczkę, pieczarki i oliwki w cienkie plasterki. (Jeśli chcesz aby omlet był chrupiący, dodaj warzywa do masy jajecznej, bez podduszania ich na patelni) Wymieszaj warzywa z masą i przyprawami. Wyłóż masę na rozgrzaną patelnię, smaż z obu stron pod przykryciem. WARTOŚCI ODŻYWCZE: 279 kcal (B:17g W:17g T:16g) Podane z serkiem wiejskim (70g) - 335 kcal (B:24g W:19g T:18g)
Hmm.. ale super pomysł. Muszę koniecznie wypróbować :) ale ze smakową odżywką
OdpowiedzUsuńPolecam, jest pyszna 🙂 można dodać rodzynki, orzechy, żurawinę.
UsuńSuper rozwiązanie, jeśli ktoś chciałby trochę słodkości na diecie :)
OdpowiedzUsuńtak, jedna ze świetnych opcji dla osób które nie mogą obyć się bez słodkiego :)
OdpowiedzUsuńZdrowsza wersja :)