SKŁADNIKI: - mleko 4 szklanki lub mleczko kokosowe - miód 1/3 szklanki - kasza jaglana (300 g) 1 i 1/3 szklanki - kakao 3 łyżki lub karob - Jaja 3 szt. - proszek do pieczenia 1 łyżeczka - soda ½ łyżeczki WYKONANIE: Kaszę jaglaną ugotuj na mleku 20 min (powinna być gęsta). Do ugotowanej i przestudzonej kaszy dodaj miód, kakao, jaja, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko dokładnie zblenduj. Masę przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia 45 min, 180 stopni C. Można dodać orzechy, rodzynki itd. eksperymentuj :) WARTOŚCI ODŻYWCZE: całość: 2288,90 kcal B: 98,16 g W: 403,79 g T: 32,35 g 1 kawałek z 12: 190 kcal B: 8,2 g W:33,6 g T: 2,7g
Hmm.. ale super pomysł. Muszę koniecznie wypróbować :) ale ze smakową odżywką
OdpowiedzUsuńPolecam, jest pyszna 🙂 można dodać rodzynki, orzechy, żurawinę.
UsuńSuper rozwiązanie, jeśli ktoś chciałby trochę słodkości na diecie :)
OdpowiedzUsuńtak, jedna ze świetnych opcji dla osób które nie mogą obyć się bez słodkiego :)
OdpowiedzUsuńZdrowsza wersja :)