- olej kokosowy - (80 g)
- wiórka kokosowe - (50 g)
- orzeszki ziemne - (70 g)
- miód pszczeli - (15 g) (jeśli preferujesz bardziej słodkie przekąski dodaj więcej miodu)
- kakao - (20 g)
- odżywka białkowa (150 g) u mnie o smaku kokosa
- płatki owsiane - (50 g)
-woda - 1/4 szklanki (ok.10 łyżek)
- płatki owsiane - (50 g)
-woda - 1/4 szklanki (ok.10 łyżek)
WYKONANIE:
Olej kokosowy, miód, kakao wyłóż do rondelka. Rozpuść na małym ogniu (około 1 min), cały czas mieszając, do uzyskania jednolitej konsystencji (pilnuj aby masa nie zagotowała się).
Płatki owsiane zblenduj na mąkę, orzechy zdlenduj na mniejsze kawałki.
Płatki owsiane zblenduj na mąkę, orzechy zdlenduj na mniejsze kawałki.
Do masy dodaj zblendowane płatki owsiane, wymieszaj, następnie dodaj wiórka i orzechy, wymieszaj dokładnie. Dodaj wodę, przemieszaj jeszcze raz i przełóż masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj i wstaw do zamrażarki na około 1 h. (podziel batoniki na 12 części.
Komentarze
Prześlij komentarz