Składniki (na 4 porcje):
- makaron pełnoziarnisty – (200 g)
- mięso mielone wołowe (400 g)
- pomidor – 3 szt. (300 g)
- cebula czerwona (100 g)
- pieprz, sól himalajska, oregano
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente.
Mięso przyprawić wedle uznania i poddusić na patelni pod przykryciem z pokrojoną cebulą.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, usunąć skórkę, pokroić w kosteczkę.
Dodać do mięsa. Ugotowany makaron wymieszać z mięsem. Poddusić jeszcze chwilę.
Podane wartości odżywcze z produktów które użyłam.
1756 kcal
(B:98,5 g W:161,5 g T:79,6 g)
1 porcja: 440 kcal
(B:25 g W:40 g T:20 g)
Komentarze
Prześlij komentarz